Fotó és Videó - Bulvár rovat cikke

Szerző: S1STUDIO / Megyeri Viktor
Publikálás: 2014.04.03 - 17:02

Gucci / Bamboo Confidential

Egy ötlettől, egy kampányig. Guccival a színfalak mögött!

Gucci / Bamboo Confidential

Sokan azt gondolják, hogy a divatfotózás nem igazi művészet, mert a képek mögött soha sincs mondanivaló. E cikk talán jó útmutatás, ahhoz, hogy hogyan lehet érdekes tartalmat csempészni egy koncepcióba.

A Gucci’s Bamboo Confidential fotósorozata, a classic fashion kedvelőit biztosan rabul ejti majd, hiszen a képek és hozzá készült kampány videó visszarepít bennünket az időben. 

A reklámkampány érdekessége, hogy a fényképeket a londoni The Savoy hotelben készítették, ahol egykoron, a cég alapítója Guccio Gucci, liftesfiúként dolgozott, a világ legelső árammal működő liftjében. A mini filmben többször is láthatjuk ezt a zöldre festett liftet. A sztori végtelenül egyszerű, mégis felhívnám a figyelmet a zseniális marketingre, ahogyan a termék megjelenítések beleágyazódnak ebbe a kis filmbe.

A Gucci Bambooo táska először 1947-ben került bemutatásra.

Napjainkban ismét kapható az újragondolt Bamboo Confidential kollekció, mely tartalmaz egy elegáns Lady Lock névre hallgató táskát és egy praktikus Bamboo Shopper bevásárlós táskát.

A  kampányképeket: Benjamin Grillon fotóművész készítette Max Hearnerről. A stylingot Katie Shillingford készítette, a frizurákat Akki Shirakawa a sminkeket pedig Lucia Pica keze jegyzi. A Gucci cég egyébként az eladott termékekből befolyó összeg egy bizonyos százalékát jótékony célra is fordítja, méghozzá a bambusz erdők megmentésére Észak-nyugat Kínában.

A kampányvideót RED ONE kamerával forgatták, mely csodálatos szuperlassításokra képes. A videó utómunkáját pedig Davinci Resolve nevű programmal készítették el.

Davinci Resolve:

A színfalak mögött:

Cikk képei

Kosár tartalma

A kosár üres.

Kosár tartalma

Mostanában Történt

2015. július 16., csütörtök 10:46
Új cikk került feltöltésre: Új beépített rádiós vezérlő rendszerű Yongnuo vaku
2015. január 6., kedd 07:31
Új cikk került feltöltésre: Érintőképernyős Nikon D 5500 bejelentés
2014. szeptember 16., kedd 14:41
Új cikk került feltöltésre: Kiváló ISO 12800-as mintakép a Canon EOS 7D II-ből
2014. szeptember 15., hétfő 07:28
Új cikk került feltöltésre: És most már hivatalosan is: Canon EOS 7D II
2014. szeptember 12., péntek 16:37
Új cikk került feltöltésre: Nikon D 750 Videó

Esemény naptár

= Események
= Oktatások