Hírek, újdonságok rovat cikke

Publikálás: 2014.03.13 - 08:14

Új Nikon 1 V3 20 kép per másodperces sorozat felvétellel

Az új gép mellett két objektívet is bejelentettek az 1-es sorozathoz

Új, nagy felbontású CX formátumú képérzékelővel érkezik a Nikon 1 V3 MILC gép, aluláteresztő szűrő nélkül, melyet két 1-es sorozatú objektívvel ma jelentett be a Nikon Amszetrdamban. Az új kis egyes folyamatos AF mellett 20 kép per másodperces teljesítményre képes. Halgasd meg a hangját a videón, majd olvasd el a további figyelemreméltó részleteket.

)

Amszterdam, Hollandia, 2014. március 13. A mai napon a Nikon bemutatja a forradalmian új Nikon 1 rendszerkamerák családjának legújabb tagját, a Nikon 1 V3 modellt. Ez a könnyen hordozható rendszerkamera csúcssebességű, profi teljesítményt kínál kisméretű, masszív gépvázban, így egyetlen pillanatot sem szalaszt el.

Remek választás akár egy korábbi típusról való továbblépésként, akár második fényképezőgépnek: a Nikon 1 V3 komoly fotósoknak készült, akik a sebesség, a teljesítmény és a megbízhatóság mellett a könnyű szállíthatóságot is fontosnak tartják. A Nikon új helyzetet teremtett a fényképezés világában a hibrid AF rendszerrel, amely ebben a gépben 171 automatikus élességállítási pontot kínál; ezek közül 105 pont fázisérzékelő kialakítású a hajmeresztően gyors fókuszálás érdekében; ráadásul a fényképezőgép RAW-formátumú sorozatfelvételi sebessége gyorsabb, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké, így a másodperc törtrésze alatt lejátszódó eseményeket is hihetetlen precizitással rögzítheti. A nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-érzékelő, valamint a 160 és 12 800 között állítható ISO-érzékenység gondoskodik az igazán részletgazdag képekről, az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer pedig tovább fokozza a gép teljesítményét – mindezeknek köszönhetően a fényképezőgép dinamikatartománya gazdag, miközben működési sebessége pedig kategóriaelső.

A Nikon 1 sorozatban elsőként a Nikon 1 V3 kapott szuperérzékeny, dönthető érintőképernyőt, amely a fontos fényképezési adatokat a legpraktikusabb helyen jeleníti meg; a beépített Wi-Fi pedig lehetővé teszi, hogy okostelefon (vagy más intelligens eszköz) segítségével képeit azonnal megossza, illetve egyéb műveleteket végezzen rajtuk. A gyors és problémamentes filmezés érdekében a Nikon 1 V3 tovább bővíti a Nikon 1 termékcsalád előnyös videózási funkcióit: új videofelvételi módjai segítségével még többféleképpen veheti fel a pörgő eseményeket. Az új, külön megvásárolható tartozékok között van a Nikon 1 DF-N1000 elektronikus kereső, valamint a strapabíró és praktikus GR-N1010 markolat, melyekkel a fényképezőgép vezérlése hasonló lesz, mint a digitális tükörreflexes fényképezőgépeké. A Nikon 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg megjelenik két új 1 NIKKOR objektív is: egy szupertelefotó objektív és egy vékony, elektromotoros zoom szettobjektív, így a Nikon 1 fotósok minden helyzetben kibontakozhatják kreatív énjüket.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta: „A példátlanul gyors Nikon 1 V3 azoknak a fotósoknak készült, akik semmit sem hagynak a véletlenre. Ennek a rendszerkamerának a külsejénél már csak a működése fantasztikusabb: csúcssebességű teljesítménye, kiváló képminősége, kisméretű, masszív felépítése és modern formaterve olyan gépet eredményez, amely tökéletes megoldás a könnyen hordozható, kreatív fényképezőgépek világában. Azok a fotósok és videósok, akik fogékonyak a részletek iránt, értékelni fogják azt a kompozíciós szabadságot, amelyet a dönthető érintőképernyő és a külön megvásárolható elektronikus kereső kínál.”

 

Csúcssebességű, profi teljesítmény

Professzionális szintű teljesítményével és minőségével a Nikon 1 V3 azoknak készült, akik egyetlen pillanatot sem hajlandók elszalasztani, és minden egyes képet tökéletesnek szeretnének. Nagyméretű, 18,4 megapixeles CX-formátumú CMOS-képérzékelője nem tartalmaz optikai aluláteresztő szűrőt, így minden megapixelből a lehető legtöbbet hozza ki és még a legfinomabb textúrákat is képes részletesen megörökíteni, a 160 és 12 800 közötti, széles ISO-tartománya pedig arról gondoskodik, hogy kevés fényben is élethű képek készülhessenek. A Nikon 1 V3 sorozatfelvételi sebessége meghaladja még a digitális tükörreflexes fényképezőgépekét is: folyamatos automatikus élességállítás mellett is képes a lélegzetelállító 20 kép/mp sebességre, ha pedig a sorozat első képkockáján rögzíti a fókuszt, akkor akár 60 kép/mp sebességgel is el tud készíteni 40 képet RAW-formátumban. Az új EXPEED 4A képfeldolgozó rendszer két feldolgozóegysége áll a hátterében ennek a kivételes sebességnek és képminőségnek: az egyik egység gondoskodik a nagy sebességű adatírásról, a másik pedig a kiváló képzajcsökkentésért, a rendkívüli élességért és a gazdag tónusú képekért felelős. Bármilyen gyorsan peregnek is az események, nem jelenthet problémát: az alapjaiban új Nikon 1 hibrid AF rendszer az eddigi 135 helyett már 171 automatikus élességállítási pontot használ a téma villámgyors élesre állításához, a lenyűgözően nagy számú 105 fázisérzékelős AF pont egyenletesen van elosztva a kép középső részén a mozgó témák gyors fókuszálása és az éles videofelvételek készítése érdekében. A kontrasztérzékelő AF pontok elhelyezkedése eléri a képkocka szélét; ezek a pontok figyelemre méltóan éles részletgazdagságot biztosítanak még nehéz fényviszonyok közepette is.

 

Megbízható, pontos vezérlés

A Nikon 1 V3 a kompozíció szabadságáról szól. A kreativitáshoz szükséges beállításokat úgy tudja finomhangolni, hogy közben szemét le sem kell vennie a témáról, köszönhetően annak, hogy a fényképezőgép fő vezérlőtárcsával és segédtárcsával, két programozható funkciógombbal, valamint a menü elérését szolgáló további funkciógombbal is fel van szerelve. A vékony, dönthető, szuperérzékeny, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-érintőképernyő segítségével néhány érintéssel könnyedén fókuszálhat, fényképezhet és módosíthatja a fontos beállításokat, vagy akár előzetesen megtekintheti a kreatív funkciókat. De ha szeretné, ki is kapcsolhatja az érintésvezérlést, vagy akár úgy is beállíthatja a fényképezőgépet, hogy érintéssel és gombokkal is vezérelhető legyen. A még nagyobb pontosságot szolgálja az új, külön megvásárolható Nikon 1 DF-N1000 elektronikus kereső: ez a levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső szinte 100%-os képfedésű, nagy kontrasztú, nagy felbontású megjelenítést biztosít, megmutatja a fontos felvételi információkat, és segítségével jól rá lehet nagyítani a témára a pontos kézi élességállítás érdekében. Hosszú objektívekkel való fényképezéskor nagyobb stabilitást kínál a külön megvásárolható GR-N1010 markolat, amely elforgatott kezelőszerveivel kényelmes exponálást biztosít, ráadásul a markolaton egy harmadik programozható funkciógomb és egy segédtárcsa is helyet kapott.

 

Professzionális minőségű videók

A Nikon 1 V3 a filmezéshez is tökéletes: ha könnyű gépet keres, amelyet mindenhová gyorsan magával vihet, és nagy felhajtás nélkül szeretne videózni, ez a gép ideális választás. Hibrid automatikus élességállítási rendszere a gyors és pontos fázisérzékelésnek köszönhetően zökkenőmentes videofelvételt biztosít, pontos témakövetéssel. A rögzítés gomb megnyomásával azonnal megkezdheti a videózást, de ha szeretné, kézileg is megadhatja az expozíciót és az ISO-értéket. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Drámai hatást érhet el a Lassított felvétel funkcióval, amely egy 3 másodperces, 120 kép/mp sebességgel rögzített HD felvételt 12 másodperc alatt játszik le. A Nikon 1 V3 fényképezőgépben debütálnak új, kreatív videofelvételi módok, köztük a Gyorsított felvétel, az Ugró vágás és a 4 mp-es videók egyesítése. Mint minden Nikon 1 fényképezőgép esetében, itt is lehetőség van nagy felbontású állóképek rögzítésére a videózás közben: ehhez egyszerűen csak meg kell nyomni az exponálógombot. Vagy pedig használja a Nikon új Automatikus képrögzítés funkcióját: az elsőként a Nikon 1 V3 gépben elérhető funkció minden egyes képkockát elemez, és automatikusan elkészíti a fényképeket, amikor a legjobbak a körülmények.

 )

Nikon 1 innováció

Az eredeti Nikon 1 innovációs megoldásokkal minden helyzetben gyorsan és könnyen elkészülhetnek a legjobb fényképek, és akár már a fényképezőgépben „elvarázsolhatók” a felvételek, hogy valami igazán egyedi jöjjön létre. „A legjobb pillanat rögzítése” mód eddig is sikeres volt, de most még helyet kapott benne a Nikon új Aktív kijelölés funkciója is, amely akár 40 teljes felbontású képet is el tud készíteni egy másodpercen belül, és ön választhatja ki, melyiket szeretné megtartani. A vadonatúj Kreatív paletta, amely a fényképezőgép Kreatív módjában áll rendelkezésre, új lehetőséget kínál művészi, stúdióminőségű szűrők alkalmazására már a felvétel elkészítése előtt. A Kreatív paletta különféle effektusainak váltásakor módosul a fényerő, a színtelítettség és a fehéregyensúly: önnek csak annyit kell tennie, hogy ujját végighúzza az érintőképernyőn lévő gyűrűn vagy elforgatja a választógombot, és a monitoron látható kép azonnal megmutatja, hogy a felvétel a tényleges elkészítésekor hogyan is fog kinézni.

 

 

Új 1 NIKKOR objektívek

A Nikon 1 V3 fényképezőgéppel egyidejűleg két új 1 NIKKOR objektívet is bemutat a Nikon. A nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektív lehetővé teszi a fotósok számára, hogy ragyogó szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány nélkül. Az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektív elsőként a Nikon 1 V3 szettobjektívjeként vásárolható meg, így a dobozból kicsomagolva azonnal gyorsaságot, sokoldalúságot és kiváló képminőséget biztosít. Automatikus, elektronikus vezérlésű objektívfedél és behúzható objektív mechanizmus gondoskodik arról, hogy ez a vékony zoom objektív a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra.

 

Főbb jellemzők:

Nagyméretű, 18,4 megapixeles CMOS-képérzékelő: gyors, CX-formátumú érzékelő, optikai aluláteresztő szűrő nélküli működésre tervezve. Élethűen rögzíti még a legapróbb részleteket is, és tiszta, éles képeket eredményez.

ISO 160 – 12 800: az automatikus ISO-tartomány 160 és 6400 közötti értékű lehet, de az érzékenységet kézileg akár ISO 12 800-ig növelheti. Az ISO 6400 és a 12 800 értékű beállítás esetén két kifinomult zajcsökkentési beállítás gondoskodik a képzaj minimalizálásáról.

EXPEED 4A: látványos fényképeket és HD videókat készíthet nagy sebességgel.

Wi-Fi funkció: a képek elkészítéséhez, megosztásához és a gép csatlakoztatásához. A kiváló minőségű Nikon 1 felvételeket gyorsan és egyszerűen megoszthatja, vagy pedig intelligens eszközével beléphet a kreatív fotós alkalmazások világába.1

Professzionális vezérlés: fő vezérlőtárcsa és segédtárcsa, két programozható funkciógomb és PSAM fényképezési módok.

Érintőképernyő: elektromágneses, 7,5 cm-es, 1 037 000 képpontos LCD-monitor.

Továbbfejlesztett hibrid AF: 171 ponttal rendelkező automatikus élességállítási rendszer. Ezek közül 105 pont fázisérzékelési elven működik, a témára történő hihetetlenül gyors és precíz fókuszálás érdekében.

Villámgyors fényképezés: folyamatos AF esetén akár 20 kép/mp, vagy pedig az első képkockán rögzített élesség esetén 40 fénykép RAW-formátumban akár 60 kép/mp sebességgel.

Professzionális minőségű videók: teljes HD (1080p) videók (16:9 képaránnyal) 60p/30p képkockasebességgel, továbbá lehetőség a beállítások teljes kézi vezérlésére. Elektronikus rázkódáscsökkentés (E-VR) gondoskodik arról, hogy az 1080/30p vagy 720/30p felbontású HD videók elmosódásmentesek legyenek. Nagy felbontású állóképeket készíthet videózás közben is, és lassított felvételként játszhat le 120 kép/mp sebességgel rögzített HD videókat.

Virtuális horizont: az LCD-monitoron és a külső keresőben ellenőrizheti a fényképezőgép helyzetét a vízszinteshez képest (vagyis a jobbra–balra, illetve az előre–hátra dőlést).

Csúcsfények megjelenítése: visszajátszáskor felhívja a figyelmet az expozícióval kapcsolatos esetleges problémákra.

Nikon 1 innovációs megoldások: „A legjobb pillanat rögzítése” (az új Aktív kijelölés, Intelligens képválasztó és Lassú nézet funkciókkal), Mozgó pillanatkép.

Kreatív paletta: művészi, stúdióminőségű szűrőket alkalmazhat már a felvétel elkészítése előtt, az érintőképernyő vagy a választógomb segítségével.

Könnyen hozzáférhető kártyafoglalat: könnyen behelyezhető a microSD-memóriakártya.

 

Néhány külön megvásárolható tartozék:

·        DF-N1000 EVF: levehető, 2 359 000 képpontos elektronikus kereső. Nagy kontrasztot és felbontást, valamint majdnem 100%-os képfedést kínál.

·        GR-N1010 markolat: stabil fogást ad a fényképezőgépnek a telefotó fényképezés megkönnyítése érdekében. Ráadásul van rajta egy további programozható funkciógomb, egy segédtárcsa és egy exponáló gomb is.

·        SB-N7 vaku: kompakt, nagyteljesítményű vakuegység.

·        FT1 bajonett adapter: segítségével a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez készült NIKKOR objektívek bármelyikét használhatja Nikon 1 fényképezőgépéhez.

 

Mellékelt tartozékok:

·        EN-EL20a lítium-ion akkumulátor

·        MH-29 akkutöltő

·        UC-E20 mikro USB-kábel

·        AN-N1000 szíj

·        Nikon 1 objektívsapka és vázsapka, valamint borítás a vakupapucsra

·        Mellékelt szoftver: View NX2

 

Megjegyzés:

 

1. A beépített Wi-Fi használatához egyszerűen csak töltse le az ingyenes Wireless Mobile Utility alkalmazást okostelefonjára vagy táblagépére. Ez az alkalmazás az Android™, illetve az iOS™ operációs rendszerű intelligens eszközökkel kompatibilis, és ingyenesen letölthető a Google Play™, illetve az Apple App Store™ áruházból.  Az Android, a Google, a Google Play, a YouTube és az egyéb jegyek a Google Inc. védjegyei.

 

Cikk képei

Kosár tartalma

A kosár üres.

Kosár tartalma

Mostanában Történt

2015. július 16., csütörtök 10:46
Új cikk került feltöltésre: Új beépített rádiós vezérlő rendszerű Yongnuo vaku
2015. január 6., kedd 07:31
Új cikk került feltöltésre: Érintőképernyős Nikon D 5500 bejelentés
2014. szeptember 16., kedd 14:41
Új cikk került feltöltésre: Kiváló ISO 12800-as mintakép a Canon EOS 7D II-ből
2014. szeptember 15., hétfő 07:28
Új cikk került feltöltésre: És most már hivatalosan is: Canon EOS 7D II
2014. szeptember 12., péntek 16:37
Új cikk került feltöltésre: Nikon D 750 Videó

Esemény naptár

= Események
= Oktatások