Hírek, újdonságok rovat cikke

Publikálás: 2014.03.13 - 08:42

Az új Nikon 1 V3 mellé két klassz objektívet is bejelentett a Nikon

Egy 70-300-as tele és egy 10-30-as széles látószögű zoom objektívvel gazdagodik a Nikon 1 sorozat objektív kínálata

Amszterdam, Hollandia, 2014. március 13.    A Nikon ma mutatja be két új 1 NIKKOR zoom objektívjét: a nagyteljesítményű 1 NIKKOR VR 70300mm f/4.55.6 szupertelefotó objektívet, valamint a sokoldalú 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM objektívet. Mindkét új CX-formátumú objektív precíz működést és hordozhatóságot kínál: a Nikon 1 fényképezőgépekre felhelyezve semmi sem szab gátat a villámgyors fényképezésnek.

 

A kényelmesen hordozható 1 NIKKOR VR 70300mm f/4.55.6 objektív lehetővé teszi a Nikon 1 fotósok számára, hogy nagysebességű telefotó fényképeket készítsenek kézből, állvány nélkül. A Nikon 1 V3 tökéletes társaként ez az objektív kiváló példa arra, hogy a Nikon 1 formátum milyen előnyöket kínál a méret és sebesség terén a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez képest, ha a nagyméretű zoom objektívek használatára kerül sor. Figyelemre méltó pontossággal hozza közel a távoli témákat, így ideális választás sportesemények, állatok és tájképek fotózásához, videózáskor pedig drámai közelképeket készíthet vele.

A vékony 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM objektív most először vásárolható meg Nikon 1 V3 szettben. A távoli témáktól a szűk közelképekig minden helyzetben megállja a helyét – ez az objektív tökéletesen megragadja a pillanatot, a zoom pedig rendkívül simán és finoman mozog. Az 1 NIKKOR sorozatban ez az első automatikus, elektronikusan vezérelt objektívfedéllel és behúzható objektív mechanizmussal ellátott objektív. Ezeknek köszönhetően a fényképezőgép a bekapcsolás pillanatától készen áll a felvételre, kikapcsolásakor pedig az objektív automatikusan behúzódik a kényelmes hordozhatóság érdekében.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 kompakt rendszerkamerák termékmenedzsere a következőket mondta:  „A Nikon 1 rendszer a sebességéről és a hordozhatóságáról híres. Ezek az új 1 NIKKOR objektívek még tovább képesek fokozni ezeket az előnyöket. Az új 10–30 mm-es PD-ZOOM szettobjektív könnyen hordozható, minden helyzetben kiválóan teljesít, jelentősen jobb képminőséget és azonnali működést biztosít; az elektromotoros zoom teljes zoomtartományon biztosított gyors és sima mozgása pedig a videofelvételeknél jelent komoly előnyt. Ha a Nikon 1 V-sorozat tulajdonosai is ki szeretnék próbálni a telefotó fényképezést a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez való, nagy és nehéz objektívek kényelmetlensége nélkül, akkor számukra az 1 NIKKOR VR 70300mm objektív izgalmas, új lehetőséget jelent: rendkívül könnyű, hordozható mérete kiváló társra talál az új Nikon 1 V3 fényképezőgépben, így vadonatúj távlatok nyílhatnak meg a kézből (állvány nélkül) készített, gyors telefotó fényképezés előtt.”

 

1 NIKKOR VR 70300mm f/4.5–5.6: hordozható szupertelefotó

Az új, nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70300mm f/4.55.6 objektív új szintet jelent a hordozható eszközökkel, kézből (állvány nélkül) készített telefotó fényképezésben. Ez a figyelemre méltóan kompakt felépítésű, pontos, telefotó zoom objektív lehetővé teszi a Nikon 1 fotósok számára, hogy szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány használata nélkül: a Nikon 1 V-sorozat tagjaival – például az új Nikon 1 V3 géppel – ideális párost alkot a távoli témák és események megörökítéséhez. Zoomtartományával, amely 35 mm-es formátumban kifejezve 189–810 mm-nek felel meg, könnyedén közel hozhatók a gyors sportesemények pillanatai, a vadvilág megbúvó momentumai vagy akár egy szép táj messze lévő részletei. Kompakt felépítésének köszönhetően még soha nem volt ennyire kényelmes a kézből, állvány nélkül végzett szupertelefotó fényképezés; a behúzható objektív mechanizmus pedig könnyű hordozhatóságot biztosít, amikor épp egy új helyszínre igyekszik. Az 1 NIKKOR objektívek között elsőként ez az objektív rendelkezik élességállítási határérték-kapcsolóval, amellyel csökkenteni lehet az élességállítási időt, amikor meghatározott távolságtartományon belül fényképez. A Nikon Voice Coil motor gyors és halk automatikus élességállítást biztosít, az élességállító gyűrű M/A (automatikus élességállítás kézi vezérléssel) üzemmódja segíti a képkomponálást, mert az automatikus élességállítás működése közben is lehetőség van a fókusz gyors és pontos kézi módosítására. A fekete színben kapható objektív strapabíró fémborítása eleganciát sugároz, és megjelenése tökéletesen passzol a Nikon 1 fényképezőgéphez.

 

1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.55.6 PD-ZOOM: finom mozgású zoom

A hihetetlenül vékony 1 NIKKOR VR 1030mm f/3.55.6 PD-ZOOM objektív a korábbi 1 VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektívet váltja le az 1 NIKKOR termékcsaládban. Rendkívül kicsi és könnyű, így könnyen hordozható, ráadásul azonnali működést és még jobb képminőséget kínál, a finoman mozgó zoom pedig arról gondoskodik, hogy ne csak a fényképek, hanem a vele készített videók is kiválóak legyenek. A 10–30 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve: 2781 mm-es) zoomtartomány sokoldalú használatot biztosít, hogy akár széles látószögű beállításokat, akár távolabbi témákat meg tudjon örökíteni. Az elektromotorral működtetett zoomnak és az elektromos zoomgyűrűnek köszönhetően gyorsan, könnyedén, finom mozgással lehet zoomolni, ami különösen a videofelvételek készítésekor jön jól, illetve amikor gyorsan rá szeretne közelíteni a mozgó témára. A behúzható objektív mechanizmus és az elektronikus vezérlésű objektívfedél (a hagyományos objektívsapka helyett) gondoskodik arról, hogy a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra. Amikor bekapcsolja a fényképezőgépet, az objektív automatikusan kitolódik és közben kinyílik az objektívfedél, így nem kell értékes tizedmásodperceket veszíteni az objektívsapka eltávolításával. Amikor pedig kikapcsolja a fényképezőgépet, az objektív azonnal behúzódik, így az objektívvel együtt azonnal elteheti a gépet. Ez a strapabíró, de közben stílusos, luxus érzetet kínáló 1 NIKKOR objektív fekete színben kapható.

 

Éles és biztos: kitűnő képminőség

Mindkét új 1 NIKKOR objektív a legmodernebb Nikon technológiákra épül a még jobb képminőség érdekében. Az 1 NIKKOR VR 70300mm f/4.55.6 objektív kiváló minőségű optikai felépítése éles, jó kontrasztú képeket biztosít a teljes rekesztartományban: egy Super ED (extra-alacsony szórású) lencsetag csökkenti a színeltérést, a Nanokristály bevonat pedig jelentősen csökkenti a szellemképeket és zavaró becsillogásokat. Az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.55.6 PD-ZOOM objektívben négy aszferikus lencsetag és egy ED lencsetag korrigálja a nem kívánt eltéréseket és torzításokat; hogy kiváló felbontású és kontrasztú képek születhessenek. Mindkét objektívben megtalálható a Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere, amely elmosódás nélküli, tiszta képeket biztosít a teljes zoomtartományban, különösen a hosszabb záridők esetében.

 

Az 1 NIKKOR sorozat

Az 1 NIKKOR objektívekkel kivételes élességgel rögzíthető a világ. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló terméksorozat számtalan helyzetben használható, ráadásul mindegyik objektív videórögzítésre is optimalizálva van. Ha F-bajonettes NIKKOR objektívet szeretne használni Nikon 1 fényképezőgépén, az sem lehet akadály: erre a célra szolgál az FT1 bajonett adapter.

 

Külön megvásárolható tartozékok:

TR-N100 levehető állványrögzítő: az 1 NIKKOR VR 70300mm objektívhez. Olyankor ideális, ha hosszú expozícióval, illetve sötétben szeretne fényképezni.

 

Objektívtokok: a CL-N102 puha objektívtokkal megóvhatja 1 NIKKOR VR 70300mm objektívjét a portól és a karcolódásoktól; az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.55.6 PD-ZOOM objektív védelmére pedig a CL-N101 puha objektívtok szolgál.

 

Mellékelt tartozékok:

HB-N110 bajonettzáras fényellenző: az 1 NIKKOR VR 70300mm objektívhez. Csökkenti az objektívbe jutó nem kívánt fénysugarakat, és minimalizálja a zavaró becsillogásokat, így nagyobb kontrasztú és színtelítettségű képeket készíthet.

Cikk képei

Kosár tartalma

A kosár üres.

Kosár tartalma

Mostanában Történt

2015. július 16., csütörtök 10:46
Új cikk került feltöltésre: Új beépített rádiós vezérlő rendszerű Yongnuo vaku
2015. január 6., kedd 07:31
Új cikk került feltöltésre: Érintőképernyős Nikon D 5500 bejelentés
2014. szeptember 16., kedd 14:41
Új cikk került feltöltésre: Kiváló ISO 12800-as mintakép a Canon EOS 7D II-ből
2014. szeptember 15., hétfő 07:28
Új cikk került feltöltésre: És most már hivatalosan is: Canon EOS 7D II
2014. szeptember 12., péntek 16:37
Új cikk került feltöltésre: Nikon D 750 Videó

Esemény naptár

= Események
= Oktatások