Hírek, újdonságok rovat cikke

Publikálás: 2014.04.10 - 12:08

Új 18-300 DX Megazoom a Nikontól

Ez mindent átfog de a táskát nem húzza a földig

AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR

A Nikon tovább bővíti kínálatát egy vadonatúj, 18–300 mm-es, DX formátumú szuperzoomos objektívvel

 

Amszterdam, Hollandia, 2014. április 10.    A Nikon a mai napon bejelentette az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR objektívet, amely 16,7x zoommal rendelkezik, és a nagy látószögtől a telefotóig terjedő átfogása ellenére kompakt kialakítású.

Ha egyetlen objektívet szeretne, amely képes kiszolgálni minden elképzelhető fényképezési helyzetet, mégsem húzza a földig a táskáját – akkor már meg is találta. Ugyanazt a hihetetlen átfogást nyújtja, mint a Nikon elismert AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR objektívje, azonban sokkal kisebb helyet foglal – ez az új NIKKOR termék ideális a kibontakozóban lévő, lelkes fotósok számára, akik szeretnének kevesebb terhet cipelni, de nem szeretnének lemondani a sokféle perspektíva megörökítéséről sem. Ebben a valóban „minden egyben” objektívben megjelennek a Nikon objektívtervezési fejlesztései, így a meglepően kompakt méret ellenére kitűnő a képminőség: ED üvegelemek és aszferikus objektívelemek nyújtanak éles, kontrasztos képet, a Nikon rázkódáscsökkentési rendszere segítségével pedig jelentősen tisztább képek és videofelvételek készülhetnek még kézben tartott géppel, szupertelefotó nagyítás mellett is. Tökéletes társ utazásokhoz, illetve amatőr sport- és élővilág-fotózáskor, ugyanis ez az objektív igen jó teljesítményt nyújt kivételes átfogás mellett.

Zurab Kiknadze, a Nikon Europe vállalat objektívek, tartozékok és szoftverek termékcsoportjáért felelős termékmenedzsere elmondta: „A NIKKOR termékskála pompás objektívek széles választékát kínálja, amelyekkel kitűnően meg lehet örökíteni adott témákat vagy helyzeteket, azonban ennek általában hátulütője is jelentkezik a rugalmasság, a méret vagy az ár szempontjából. Az új NIKKOR 18–300 mm objektív esetében nincs kompromisszum: azoknak a lelkes fotósoknak jelent megoldást, akik sokoldalúan használható, az aktuális, DX formátumú, 18–300 mm zoomossal megegyezően nagy átfogású objektívre vágynak sokkal kisebb és megfizethetőbb formában. Az új NIKKOR 18–300 mm szuperzoom nagyszerű tagja lett a zoomos Nikon objektívek családjának, amely magában hordozza a DX formátumú fényképezés hordozhatóságának előnyeit.”

Kivételes átfogás, kompakt kialakítás

A nagy teljesítményű AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR gyakorlatilag bármilyen témát vagy kompozíciót képes elérhetővé tenni, ugyanakkor meglepően kompakt kialakítása kifejezetten okos választássá teszi például a minimális felszereléssel megtett utakhoz. A rendkívül sokoldalúan használható, 16,7x zoomtartomány (35 mm-es formátumban: 27–450 mm) a széles látószögtől a szupertelefotóig terjed, és könnyedén kezel megszámlálhatatlan helyzetet: ez a szuperzoomos objektív a csoportképektől az óriási táj- és látképekig, illetve a távoli sporttevékenységektől az élővilág-fotózásig mindent képes befogni. A maximális rugalmasság és hordozhatóság jegyében készül, így az objektív kifinomult optikai és mechanikai kialakítása lehetővé teszi kompakt objektívtest használatát a képminőség feláldozása nélkül: nyitott rekesznek a maximális telefotó pozíció melletti helyzetét f/6,3 értékre korlátozva a Nikon mérnökeinek sikerült sokkal kisebb objektívtestet megvalósítani, mint az AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–5.6G ED VR objektív esetében. Kisebb és könnyebb testvérként ez az új NIKKOR 18–300 mm VR objektív a megoldás, ha olyan nagy teljesítményű, de megfizethetőbb, „minden egyben” objektívre van szükség, amely bárhova könnyen vihető, és képes megbirkózni bármilyen témával.

Sima és rezzenéstelen

Megtalálható benne a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere, így ez a szuperzoom tiszta, elmosódásmentes képek készítését teszi lehetővé mozgalmas jelenetek, nagy látószöggel készült csoportképek és távoli témákra való ráközelítés esetén egyaránt. A stabilabb kézi fotózást lehetővé tévő kialakításának köszönhetően a Nikon VR technológiája alacsonyabb zársebesség melletti fotózást tesz lehetővé anélkül, hogy a kamera rázkódásából származó elmosódás jelentkezne a képen. A optikai VR rendszer a keresőben megjelenő képet is stabilizálja, így pontosabb automatikus élességállítást és komponálást tesz lehetővé – ez különösen a 300 mm-es zoomtartomány hosszabb gyújtótávolságú részén fontos. Emellett a Nikon kompakt Silent Wave Motort (SWM) technológiája gyors, pontos és szinte hangtalan automatikus élességállításra képes a teljes kiterjesztett zoomtartományban, intuitív kézi felülbírálási lehetőség mellett.

Kiváló optikai teljesítmény

Az új NIKKOR 18–300 mm VR objektív a nagy felbontású, DX formátumú, digitális tükörreflexes fényképezőgépek minőségi kiszolgálásához készül, és optikája 16 darab elemből áll (12 csoportba rendezve). Három ED üvegelem és három aszferikus objektívelem szolgál a szuperzoomos objektíveknél jelentkező torzítások hatásos kezelésére: a Nikon által kínált extra-alacsony fényszóródású (ED) üveg elemek minimálisra szorítják vissza a színeltérést még a legtágabb rekeszbeállítás mellett is, az aszferikus objektívelemek pedig szinte kizárják a torzításokat.

Zoom – csak könnyedén

A mindössze 550 g tömegű AF-S DX NIKKOR 18–300mm f/3.5–6.3G ED VR hihetetlenül könnyű a hasonló tartományt átfogni képes objektívek között. Az objektív időjárásálló rögzítést kapott, zoom záró kapcsolója pedig megakadályozza a zoom „elmászását” (az objektív saját súlyából származó, szállítás közbeni elmozdulását), és használaton kívül rögzíti a kompakt méretet.

 

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.europe-nikon.com

Cikk képei

Kosár tartalma

A kosár üres.

Kosár tartalma

Mostanában Történt

2015. július 16., csütörtök 10:46
Új cikk került feltöltésre: Új beépített rádiós vezérlő rendszerű Yongnuo vaku
2015. január 6., kedd 07:31
Új cikk került feltöltésre: Érintőképernyős Nikon D 5500 bejelentés
2014. szeptember 16., kedd 14:41
Új cikk került feltöltésre: Kiváló ISO 12800-as mintakép a Canon EOS 7D II-ből
2014. szeptember 15., hétfő 07:28
Új cikk került feltöltésre: És most már hivatalosan is: Canon EOS 7D II
2014. szeptember 12., péntek 16:37
Új cikk került feltöltésre: Nikon D 750 Videó

Esemény naptár

= Események
= Oktatások